Bıçak Tatlısı Tarifi - Yemek Tarifleri
Tarifler :

Bıçak Tatlısı Tarifi

MALZEMELER
1 Paket Margarin
2,5 Çay Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
2 Adet Yumurta

Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
Yarım Limonun Suyu

YAPILIŞI
Öncelikle her şerbetli tatlı da olduğu gibi şurubunu hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya
başlayınca 5-10 dk. sonra limon suyunu ilave edin. Bir tencerede
margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu 
BIÇAK TATLISIazar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, 
yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle 
düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine 
soğuk şerbet gezdirin. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın. 
Sende Paylaş :

0 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli

Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template