MALZEMELER
4 ayiklanmis enginar
2 limonun suyu
1/2 demet dereotu
200 gr. ton baligi
2 su bardagi orta boy taze mantar (250 gr.)
1/2 su bardagi orta boy kiyilmis kornison tursu (100 gr.)
8 taze sogan (ince kiyilmis)
5 çorba kasigi zeytinyagi (75 ml.)
3 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
1 göbek salata
YAPILIŞI
Enginarlari kaçmayacak şekilde az suda haslayin ve üçgen seklinde
kesin. Üzerlerine 1 adet limonun suyunu dökerek bekletin. Mantarlari
kararmaması için az limonlu suda bekletip, yıkayın ve tuzlu suda haslayin.
Ince kiyilmis taze sogan, dereotu, mantar, ton baligi, kornison ve limon
suyunda beklettiginiz enginarlari karistirin. Zeytinyagi, tuz, karabiber ve
kalan 1 adet limonun suyunu ekleyerek, salata yapraklarinin içinde servis yapin.
4 ayiklanmis enginar
2 limonun suyu
1/2 demet dereotu
200 gr. ton baligi
2 su bardagi orta boy taze mantar (250 gr.)
1/2 su bardagi orta boy kiyilmis kornison tursu (100 gr.)
8 taze sogan (ince kiyilmis)
5 çorba kasigi zeytinyagi (75 ml.)
3 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
1 göbek salata
YAPILIŞI
Enginarlari kaçmayacak şekilde az suda haslayin ve üçgen seklinde
kesin. Üzerlerine 1 adet limonun suyunu dökerek bekletin. Mantarlari
kararmaması için az limonlu suda bekletip, yıkayın ve tuzlu suda haslayin.
Ince kiyilmis taze sogan, dereotu, mantar, ton baligi, kornison ve limon

kalan 1 adet limonun suyunu ekleyerek, salata yapraklarinin içinde servis yapin.
0 yorum:
Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !