Düğün Çorbası Tarifi - Yemek Tarifleri
Tarifler :

Düğün Çorbası Tarifi

Bugün etli çorba sevenlere ve küçük bebeği yada çocuğu olanlara güzel ve faydalı bir çorba tarifi

vereceğim. Adını ve tadını bilenler vardır düğün çorbası................                                     
Malzemeler:
  • 2 litre soğuk su
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 limon
  • 250 g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı biber
  • tuz
düğün çorbasıYapılışı :
Soğuk su tencereye konur ve etler yıkanıp, 
suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar 
kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. 
Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu 
süzgeçten geçirilir. Bir kasede yumurta, 
limon suyu ve un, et suyundan azar azar 
alarak ezilir. Kaynamakta olan et suyuna 
katılıp karıştırılarak pişirilir. Bir yandan etler 
kemiklerinden ayıklanır. Tencereye ilave edilir. 
5-10 dakika daha kaynatılır. En son tuz ilave edilir.
Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Afiyet olsun.
Sende Paylaş :

0 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli

Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template