Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi - Yemek Tarifleri
Tarifler :

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

MALZEMELER
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
50 gr. kasar peyniri
3 kaşık tereyağı
2 çorba kasigi un, tuz

YAPILIŞI
Karnabaharlar temizlendikten ve yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
Bir tencere içerisinde tereyağı eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Süt yavas yavas ilave edilir ve karistirilir. Koyulasinca
atesten indirilir. Beşamel sosunuz koyu olursa az daha süt ekleyin.
Eğer topaklanırsa blendırdan geçirin. Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazirlanan sos dökülür ve
rendelenmis  kasar peyniri serpilir. Ben üzerine az karabiber serpiyorum.
BEŞAMEL SOSLU KARNABAHARÜzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir. Afiyet olsun.
Sende Paylaş :

0 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli

Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template