Yağlı Simit Tarifi - Yemek Tarifleri
Tarifler :

Yağlı Simit Tarifi






YAĞLI  SİMİT

yağlı simit tarifi
MALZEMELER
4,5 su bardagi un
250 gr. yumusak margarin
1 tatli kasigi yas pakmaya
1 kahve fincani süt
1 kahve fincani toz seker
1 kahve fincani tuz
3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
susam
çörek otu

YAPILIŞI
Unun ortasi açilir. Sekerli, ilik sütle eritilmis maya, yag, yumurta tuz
konur, yogurulur. (Bir yumurta sarisi üzeri için ayrilir.) Üzeri örtülü olarak
ilik bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandirilir. Ceviz
büyüklügünde parçalara ayrilir. Küçük simitler yapilir. Yumurta sarisi
sürülür. Susam, çörek otu serpilir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Önceden
isitilmis orta hararetli firinda pisirilir.
Sende Paylaş :

0 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli

Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template