Şekerpare Tarifi - Yemek Tarifleri
Tarifler :

Şekerpare Tarifi






ŞEKERPARE

şekerpare tarifi
MALZEMELER
250 gr. margarin,
1,5 su bardagi pudra sekeri,
2 adet yumurta sarisi,
4 su bardagi un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincani yesil fistik.
Serbeti için:
4 su bardagi su,
4 su bardagi tozseker,
1/2 limon suyu
 
YAPILIŞI
Margarini eritip sogutun. Pudra sekeri, yumurta sarilarini ilave edip krema
haline gelinceye kadar karistirin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu
ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Ceviz
büyüklügünde koparip yuvarlayin. Üzerine hafifçe bastirin. Yaglanmis
tepsiye aralikli dizin. Ortalarina fistik batirin. 180°C isitilmis firinda
pembelesinceye kadar pisirin. Serbet için seker ve suyu iyice kaynatin.
Limon suyunu katin. Firindan çikan sekerparelerin üzerine sicak serbeti
dökün. Serbetini çekip soguyunca servis yapin.

Sende Paylaş :

0 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli

Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template