Cevizli Açma Tarifi - Yemek Tarifleri
Tarifler :

Cevizli Açma Tarifi







CEVİZLİ AÇMA

cevizli açma tarifi
MALZEMELER
1 su bardagi ilik su
1 kibrit kutusu kadar yas maya
6 yemek kasigi tozseker
1/2 su bardagi siviyag
1 yemek kasigi tuz
Aldigi kadar un
100 gr. margarin
100 gr. ceviz
1 yumurta sarisi

YAPILIŞI
Ilik su yogurma kabina konur. Seker, tuz, maya eritilir. Siviyag ilave edilir.
Aldigi kadar un konarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur
yogurulur. Üzeri bir kapakla kapatilip, 30 dakika kabarmaya birakilir.
Hamur kabardiktan sonra limon büyüklügünde parçalar koparilip, elde
inceltilip açilir. Üzerine yumusamis margarin sürülür. Dövülmüs ceviz içi
serpilir. Rulo halinde kivrilip, yuvarlanir. Üzerine yumurta sarisi sürülüp,
çörekotu serpilir. Önceden isitilmis 180°C firinda kizarana kadar pisirilir.
 
Sende Paylaş :

0 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli

Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template