BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER4 enginar
1 limon
5 bardak su
1 yemek kasigi un
500 gram iri taze bakla
1 orta boy sogan
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi limon suyu
2 tatli kasigi toz seker
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Çukur bir kaba 5 bardak su ile birlikte yarim limonun suyunu ve unu
koyun, karistirin. Enginarlarin dis yapraklarini kopartin, saplarini kesin,
ortasindaki tüyleri biçak ve bir kasik yardimi ile alin, bekletmeden yarim
limon ve kararmamalari için her taraflarini ovun ve unlu limonlu suya
baklalari ayiklayin, tanelerin bir yüzlerini biçakla çizin, yikayin. Soganin
kabugunu soyun, bütün olarak ortadan ikiye bölün. Yayvan bir tencereye
enginarlari, baklalari, iki yarim sogani, 2 kasik zeytinyagini, içinde
enginarlarin beklemis oldugu limonlu unlu sudan 1 bardagin, limon
suyunu, sekeri, tuzu, karabiberi koyun, agirlik yapmasi için üzerlerine
porselen bir tabagi ters çevirip kapatin. Tencereyi atese oturtun,
kaynadiktan sonra atesi kisip en az yarim saat pisirin. Bakla ve enginarlar
yumusayip pistikten sonra tencereyi ocaktan alin, soganlari çikartin,
sogumaya birakin. Soguduktan sonra servis tabagina alin, kalan 2 kasik
zeytinyagini üzerlerine gezdirin, kiyilmis dereotu serpip servis yapın.
0 yorum:
Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
Lütfen Fikirlerinizi Belirtin... !